MovingCenter

NAH

Niet aangeboren hersenletsel

Maandag 2 november 2015 heeft MovingCenter Slagharen in Ede het keurmerk Hersenletsel uitgereikt gekregen uit handen van Annemarie van der Sar, de vrouw van Edwin van der Sar. Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland. MovingCenter Slagharen is gecertificeerd nadat zij het opleidingstraject Meet Me @ The Gym succesvol hebben afgerond, hierdoor is ook MovingCenter Slagharen vanaf 2 november 2015 ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel en garandeert een geschikte sportomgeving met specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding en persoonlijke aandacht. De opgeleide instructeurs van MovingCenter Slagharen werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel.

Sportprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Jaarlijks lopen 160.000 (nieuwe) mensen een vorm van hersenletsel op met vaak zeer ingrijpende gevolgen. Om de kans op terugkeer naar het “normale” leven te vergroten is beweging noodzakelijk. De revalidatiefase is gericht op herstel. Je herwint kracht, conditie en loopvaardigheid. Maar uit onderzoek blijkt dat één op de vijf mensen na de revalidatie achteruit gaat qua bewegen. Beweging verkleint echter de kans op een terugval en geeft positieve energie.

Meet me @ the Gym
Een reguliere sportschool is voor mensen met NAH vaak een brug te ver. Er zijn teveel prikkels en men vindt er niet de juiste begeleiding. Daarom hebben de Edwin van der Sar Foundation en Hersenstichting Nederland de handen inééngeslagen door het project Meet me @ the Gym te starten. Dit project biedt mensen met NAH in de chronische fase een sportprogramma op maat bij erkende beweegcentra in Nederland.

Beweegcentra met het keurmerk Hersenletsel garanderen:
* persoonlijke aandacht
* een rustige sportomgeving, zonder al teveel prikkels
* een sportprogramma op maat, aangepast op de wensen en mogelijkheden van de cliënt
* deskundige begeleiding

Wat bieden wij?

Van leefstijlcoaching, tot bedrijfsfitness en groepslessen hebben wij nóg meer te bieden!

Over mij

Mijn naam is Jannie, ik ben de eigenaar van MovingCenter. Benieuwd naar mij?